Monday, May 10, 2010

Σύντομα διαθέσιμο το e-book store της Google

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία πρόκειται να ξεκινήσει την πώληση ηλεκτρονικών βιβλίων μέσα στο καλοκαίρι

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, το e-book store της Google είναι σχεδόν έτοιμο να ξεκινήσει την πώληση ηλεκτρονικών βιβλίων το επερχόμενο καλοκαίρι –μεταξύ Ιούνιο και Ιούλιο 2010. Η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει στο παρελθόν το όραμά της για τη διάθεση βιβλίων μέσω του διαδικτύου, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που η Google αναφέρει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αυτό που ίσως διαφοροποιήσει τις προσφορές της εταιρείας από τον ανταγωνισμό, όπως την Amazon, την Apple ή τη Barnes&Nobles, είναι ότι το νέο κατάστημα της Google αναμένεται να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης στα ηλεκτρονικά βιβλία που έχουν αγοράσει μέσω μιας ευρείας γκάμας συσκευών.

Το νέο κατάστημα, το οποίο θα φέρει την ονομασία Google Editions, θα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν τα ηλεκτρονικά αντίγραφα των βιβλίων της αρεσκείας τους μέσω της υπηρεσίας book-search.

Όταν ξεκινήσει η επίσημη διάθεση της νέας υπηρεσίας, το Google Editions αναμένεται να διαθέτει περισσότερους από 500.000 τίτλους, παρόλο που η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει ακόμα το κόστος των βιβλίων ή ποιοι εκδότες θα συμμετέχουν σε αυτή.

Πηγη: Φανη Καμπαση-PCW

No comments:

Post a Comment